Život študenta

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Verejné ospravedlnenie triednej kocke

     Keď sme nastúpili do prvého ročníka na gympli, boli sme všetci vystresovaní. Nové prostredie, noví spolužiaci a profesori, nový začiatok... Nikto o mne nič nevedel, keby som im bola povedala, že som dcérou politika, boli by mi to zhltli. Teda väčšina. Báli sme sa, ako odprezentujeme sami seba, svoje bývalé školy... Väčšina z nás chcela a chce byť čo najlepšia a podávať najlepšie možné výsledky. Nie vždy to však ide.

     Už do troch mesiacov sme sa pomalinky kázali, kto sme a akí sme. Vedeli sme už približne,  kto akými vedomosťami oplýva. Okamžite bola vyhlásená nepísaná kocka triedy. Chlapec zo susedného mesta, ktorý vedel vždy všetko, na čo sa ktokoľvek opýtal. Bol múdry a my sme to cítili. Za nepísanou kockou sme chodili a chodíme aj teraz, ale len po úlohu (väčšinou). Pýtame sa na veci, ktoré nechápeme. Je tu pre nás vždy, kedy si len spomenieme alebo keď len luskneme prstami. Ale... obraciame sa naňho len v školských a vedomostných záležitostiach, alebo nám slúži ako terč posmeškov a žartov. Väčšina spolužiakov ani nevie, aký vlastne v skutočnosti je. Čo ho zaujíma, čo by chcel, aké sú jeho sny. Ani ja to neviem, teda viem len menšiu časť. Nikto z nás za ním nepríde, aby sa porozprával o láske, kamarátoch, problémoch... Aj ja som ho brala len ako človeka nadupaného vedomosťami a bez srdca... Všetko sa však zmenilo, keď som zistila jeho ICQ čísielko. Uložila som si ho, veď číslo kocky sa vždy hodí. Párkrát som si s ním písala aj o živote, nielen o škole. A zistila som... že aj on je človek. Má srdce. A dokonca aj city. Kto by to bol povedal? Kecalo sa mi s ním celkom fajn. Téma bola pekná a rozhovor neviazol. Ale to bolo len dvakrát.

      A preto: VEREJNE SA OSPRAVEDLŇUJEM NAŠEJ TRIEDNEJ KOCKE AJ OSTATNÝM KOCKÁM ZA TO, ŽE VÁS ODSUDZUJEME NA VÝSMECH A URÁŽKY BEZ TOHO, ABY SME VEDELI, AKÍ VLASTNE STE. Nezaujímame sa, čo cítite, či s nami súhlasíte, aký je Váš názor. Ale dávam sľub, že aspoň ja sa pokúsim napraviť svoju chybu a zaujímať sa o Vás ako ľudí, nie ako chodiace encyklopédie.    


Nič nevravím, keď ma kritizujú. Snažíme sa konať čo najlepšie a nechávame za nás hovoriť našu prácu. | stály odkaz

Komentáre

  1. chapem o com hovoris
    aj my mame v triede chalana, ktoreho sme dlhsie tak brali..teda, prveho polroka, lyziarsky vsetko zmenil :)b teraz s nim cestujem v eline domov,a vsetko je..prevazne fajn :)
    publikované: 03.04.2007 21:36:05 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  2. DAKUJEM
    dakujem Ti aj za vsetkych tych kockatych,pretoze naozaj sme niekedy "slepi" a nepozerame na nich ako na ludi. ale oni su vazne fajn, ako pises ty;) teda vacsina:)
    publikované: 04.04.2007 17:15:11 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. oi
    jj nice napísané smola len, že ja toto odstrkovanie už moc nepoznám chodím do inf triedy a tams me kockáči skoro všetci :D
    publikované: 06.05.2007 10:27:10 | autor: pihuško s. (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. pihusko s.
    tak to uz potom neviem, ako sa ospravedlnit.:). ale bud rad, ze Ti to nikto nedava pocitit, pretoze to nie je prijemne...
    publikované: 06.05.2007 19:03:59 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. kocka...
    aj mna možno v mojej triede považuju za takú nejakú bifľošku... ale ako sa ospravedlniť..možno, že sa s nim zhovárať aj vtedy keď nič zrovna nepotrebuješ.... aby si mu mohla dokázať, že ho len nevyužívaš :D skus to a uvidíš :DDD
    publikované: 14.05.2007 12:56:03 | autor: Maťka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. dokelu, dievča,
    Ty mi čítaš myšlienky! Akurát v sobotu som si s ním písala. A nič som nechcela :).
    publikované: 14.05.2007 16:43:07 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Podľa seba súdim teba
    A nenapadlo ťa,že možno ho takto berieš iba ty?Že možno pre iných ľudí z triedy to môže byť aj kamarát,a nie iba CHODIACA ENCYKLOPÉDIA?
    publikované: 16.10.2008 19:04:21 | autor: Alexis (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014