Život študenta

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Život s Bohom

Som mladé, šestnásťročné dievča, študentka gymnázia a zároveň aj Božie dieťa, obyčajná teenagerka, ktorá má celý život pred sebou a vysoké ambície. Som hyperaktívna. Potrebujem byť stále v pohybe. Nedokážem sedieť a nič nerobiť, možno týždeň, dva...  Chcem robiť veľké veci, no často sa stáva, že nedokážem podať ani šálku s kávou starkej, ktorá ma o to poprosí...

     Aj ja hľadám zmysel svojho života, chcem si užívať život, využiť všetky šance, ktorých sa mi dostane. Avšak nie je užívať si ako užívať si. Chcem žiť bez neviazaného sexu, drog, alkoholu a iných vecí, ktoré si často pod týmto slovkom predstavíme. Je to moje rozhodnutie a rozhodla som sa tak s Bohom a pre Neho. Nechcem tu teraz písať, aký mám s Bohom úžasný vzťah, lebo to tak nie je. Stále som len v štádiu hľadania. Som asi na 12/58 svojej cesty k Nemu. Ale snažím sa Ho nájsť,  pretože viem, že určite niekde je. Občas mám pocit, že je pri mne, ale ešte stále nechápem veľa vecí. Napríklad si plne neuvedomujem tajomstvo svätej omše, ale raz pochopím, dúfam. Je to, ako keby som stála za dverami, ktoré stačí odomknúť, len nemám kľúč, ktorý musím najprv nájsť.

     V mojom hľadaní mi pomáhajú aj moji rodičia a kamaráti. To neznamená, že mám len veriacich, svätých a dokonalých kamarátov. Medzi mojich kamarátov patria aj neveriaci ľudia.


Niečo musí byť alebo v čo to vlastne veríme? | stály odkaz

Komentáre

  1. No, tak Ti
    držím palce v hľadaní. Na úvod možno po premýšľaj nad vetou "Každý máme svoje chyby" v súvislosti s tým, či je byť neveriaci chybou (tak som kontext pochopil po prvom prečítaní...)
    publikované: 29.03.2007 21:44:06 | autor: Peťo (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Dobre
    nemyslela som to tak, nie je chybou byt neveriacim. to urcite nie ;)
    publikované: 30.03.2007 22:56:12 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Zaujimavy clanok .. zaujimavy nazor .. zaujimave hladanie
    taktiez Ti drzim palce, kedze si si nasla cestu, a aj si sa nou vydala. nik z nas nema dokonaly vztah s Bohom, ale je potrebne sa o to aspon snazit! :)
    Proste a dostanete. V tomto pripade je prosba modlitba.
    Have a nice day.
    f.
    publikované: 04.04.2007 18:32:58 | autor: Felician (e-mail, web, autorizovaný)
  4. No tak ti 2
    drzim palce aby si sa s toho tranzu dostala...boh nieje o peknych recickach a "tajomstve" svätej omse, ja osobne verim, verim ze je nieco v co ludia veria a pomoze im to nic ine...cirkev swätými omšami počnúc a pápežom končiac je len trápne angažmá len vela much okolo velkého...
    publikované: 14.05.2007 18:42:53 | autor: nox (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ďakujem za názor :)
    možno sa Ti to tak zdá, ale keby nebolo svätej omše, cirkvi a pápeža, neviem, kto by ma vo viere utvrdzoval a pomáhal mi napredovať.
    A k tomu tranzu - to je len uvedomenie si, čo naozaj chcem ;).
    publikované: 15.05.2007 16:48:28 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. no...
    keby si mala trochu viac sebadvôvery ,možno by si ho nepotrebovala hľadať, pre mňa by bola omša alebo chodenie do kostola strata času, no nehovorím že v niečo neverím...
    publikované: 29.07.2007 13:02:42 | autor: Boris313 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014