Život študenta

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aleluja!!!

A je to tu! Každoročná slávnosť Veľkej noci je tu zas...

     ...ale tento rok akosi inak. Neviem, ale možno som ju precítila inak, trošku hlbšie ako obyčajne. Nie možno, určite. Cítim, že Pán si ma našiel a pomaly hľadám aj ja jeho. Za to sa chcem poďakovať môjmu duchovnému otcovi, kamarátom, ale predovšetkým bratovi a FOAŇákom :).

     Ale teraz k veci. Zelený štvrtok. Tu sa to všetko začalo. Pán pred cca 2000 rokmi umýval učeníkom nohy. Mne umyl srdce a dušu. Aspoň sa snažil. Po skončení omše som zostala sedieť v lavici a plakala som. Bolo to úžasné, slzy mi tiekli úplne samy a mala som pocit, že ma umývajú.

     Veľký piatok. Áááááááááá, máme to tu. Kríž... a na ňom On. Môj aj Váš Pán. Zomrel za naše hriechy, za nás. Otrepané, ale pravdivé. Akosi mi to však nedošlo. Nevedela som smútiť s vedomím, že On vstane a vykúpi ma. A tak som celú Bielu sobotu strávila rozmýšľaním o Ňom a s obrovskou radosťou v srdci. Vedomie, že som slobodné Božie dieťa ma nútilo spievať si celý deň. Nikto okolo mňa nechápal, ale to mi bolo jedno. On vie, o čo mi išlo :P. Na večernej omši som bola rozpoltená. Bolesť nad mojimi hriechmi a zároveň radosť z vykúpenia. Guláš. Bola som plná radosti až po okraj, mala som pocit, že to nevydržím a zložím sa na fleku. Zároveň mi po lícach stekali slzy bolesti a smútku... Obrad svetla ma „osvietil“ (teda myslím a dúfam) a ja som pochopila veľa.

     Veľkonočná nedeľa. Deň, na ktorý čakám už veľmi dlho. Moja radosť sa môže prejaviť naplno a moje srdce i ja kričím: Aleluja!     


Niečo musí byť alebo v čo to vlastne veríme? | stály odkaz

Komentáre

  1. zaujimalo by ma...
    marketingove oddelenie ktorej cirkevnej instancie sponzorovalo tuto odu na Velku noc???
    publikované: 07.08.2007 00:16:53 | autor: But(t)wiser (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. wow
    krasne:) a gratulujem.. :)
    publikované: 10.08.2008 20:51:18 | autor: Susi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014