Život študenta

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zradiť profesora alebo spolužiakov?

     Poznáte to, trieda rozdelená na dve polovice podľa začiatočných písmen priezvisk... Druhá polovica mala mať minulý týždeň poobede cvičenia z fyziky, avšak profesor, zhodou náhody triedny, im dal len úlohu a poslal ich domov. Viete si predstaviť konflikt, aký to vyvolalo. Prvá polovica sa cítila.... no cítila. Pretože my sme tam sedeli dve poobedňajšie hodiny do tretej a ostali sme tú istú domácu úlohu.

     Keď prešla vlna pobúrenia a rozčúlenosti, nastolila sa otázka: Čo vo štvrtok? Triedny nám povedal, že cvičenia normálne pokračujú, a teda má prísť prvá skupina. Tá to však odmietla a rozhodli sme sa, že na cvičenia nepôjdeme.

     Štvrtok, po piatej hodine v šatni. Polovica prvej skupiny sa rozbehla na busy. Tretina bola na obede a ostatok sedel v šatni. Už dva dni som rozmýšľala nad otázkou: Zradiť triedneho alebo spolužiakov? No, vzhľadom na to, že náš triedny je úplne super a snaží sa nám vyjsť v ústrety, kde sa len dá, sa mi to zdalo ako veľký podraz. Ale zasa podraziť spolužiakov, s ktorými musím vydržať ešte dva roky?

     Päť minút pred zvonením. Čo teraz? Keďže som bola týždenníčka, musela som odovzdať triednu knihu, ktorá bola v šatni. Rozhodla som sa teda, že sa pôjdem pozrieť hore do učebne, či tam náhodou niekto nie je. Po ceste mi volala spolužiačka a prehovárala ma, aby som tam nešla. No, hovorím si, veď pozrieť sa tam môžem. To išla so mnou ešte jedna spolužiačka z druhej skupiny, ktorej išiel bus až o pol hodiny. Na chodbe som stretla ďalšieho spolužiaka, ktorý patrí do mojej skupiny.

     Keď zazvonilo, v triede sme boli traja. Z toho jedna tam nemala čo robiť. Prišiel triedny... a čo mohol? Akurát sa nás opýtal, či by sme išli na výlet s céčkarmi a poslal nás domov... Som zvedavá, kto bude mať cvičenia na budúci týždeň. Ale aj tak to bolo podľa mňa nefér, voči všetkým. Mali sme mať cvičenia celá trieda a bolo by po problémoch.  


Život náš študentský každodenný | stály odkaz

Komentáre

  1. hmmm
    tak ty si sa uz rozhodla....ked si prisla na tie cvicenia....byt v tvojej pozicii, by mi bolo tazke, rozhodnut sa, ale ak by som bol medzi tvojimi spoluziakmi, asi by som bol na teba dost nahnevany....ale ved to sa vsetko vyjasni, tak good luck;)
    publikované: 13.05.2007 12:17:26 | autor: gru (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hm.. ja by som
    jednoznacne drzala s partou... ved islo o skorsie vypadnutie zo skoly, tak co? :)
    ked uz odchod, tak cela trieda, nech nemozu byt potrestani jednotlivci.
    ako vravi gru, byt tvojimi spoluziakmi, som na teba nahnevana..
    ;P
    publikované: 13.05.2007 17:18:51 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no,
    ono to je aj v tom, že mne ide vlak až o hodinu a pol. Ale spolužiaci to zobrali v pohode, nakoneic boli radi, že tam bol aspoň niekto :).
    publikované: 13.05.2007 17:41:59 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. no...
    No ja by som na tie cvička asi išla...ale zase je pravda,že by sa spolužiaci hnevali...je to ťažké rozhodnúť sa v takejto situácii...
    publikované: 14.05.2007 12:23:09 | autor: Martina (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014