Život študenta

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slzy oslobodzujú...vraj

     Olíviin život sa zmenil. No nie k lepšiemu. Jej kedysi šťastný život sa zmenil na nepoznanie.

     Detstvo prežila v rodinnom dome v malej dedinke. Žije tam i teraz, v období svojho stredoškolského života. Bola šťastným dieťaťom, všetci ju mali radi. Mysliac si, že je narodená pod šťastnou hviezdou, snažila sa zo života vytĺcť čo najviac. Ale teraz?

     Jedna depresia strieda druhú, ráno vstáva s pocitom „už zasa je deň“. Dlhé hodiny jej vypĺňa rozmýšľanie nad tým, kde spravila chybu, prečo práve ona... Ak je toto život, tak... Toľkokrát si dala sľub, že sa zmení. No čoraz viac upadá do sebaľútosti, depresií, pocitu opustenosti a odmietania. Z toho uvoľneného a spontánneho dievčatka sa stala študentka, ktorá nad všetkým stále uvažuje, už pomaly neschopná úsmevu či pocitu šťastia.

     Všetky sny zapadli prachom, nemá chuť ani silu plniť ich. Prežíva, nežije. Zo dňa na deň, z týždňa na týždeň a neustále čaká, kto ďalší ju odmietne, spôsobí jej bolesť. Vlastná neschopnosť ju ubíja a posiela znova a znova na úplné dno, do bahna, z ktorého sa ťažko vstáva. Čaká na niekoho, kto jej pomôže, vyslobodí ju z jej samej. Už, už jej svitala nádej. Kamarát, ktorý jej chcel pomôcť. Aspoň sa tak tváril. Zrazu si to rozmyslel a svojho koňa stočil na úplne inú cestu. To jej ešte pridalo. To nedokáže už mať ani normálne kamarátstvo?! To sa naozaj nenájde nikto, kto by jej povedal „mám ťa rád“ alebo „si super, som rád, že ťa poznám“?

     Schytala to na celej čiare. Je to azda daň za šťastné detstvo? Tak potom trošku privysoká. V neustálom pocite opustenosti a horkosti, neschopná vytvárať normálne ľudské vzťahy zasa a znovu končila tam, kde vždy - v slzách. Slzy oslobodzujú... vraj.

     Lenže... teraz už nie je schopná ani plakať. Všetko sa dusí v nej. Až raz vyletí, bude to bolieť. Nielen ju, ale aj ostatných.

     S tupým pohľadom upretým do prázdna, opustená, sama, sedí v izbe a čaká. Možno sa niečo stane. Keby tak niekto prišiel a zmenil jej svet... Nemá silu ani sa postaviť a niekam ísť. Načo? Zasa si pre ďalšie sklamanie? Už ich aj stačilo, nie? Ak je má niekto vždy len sklamať, tak volí radšej život samotára. Chce plakať, nemôže. Aj tie hlúpe slzy sú už proti nej.

    Nechať ju v jej depkách či pomôcť jej? A keď hej, ako?


Olivia´s part | stály odkaz

Komentáre

  1. hej
    mam pocit, ze pises o mne:D ale tak obcas vypadam absolutne rovnako a ver mi, ze vecne presviedcanie kamaratiek, ze raz bude dobre, ma akurat este viac a viac vytaca... ale zas tak raz za cas vypocut, co ju trapi by celkom uslo:))
    drzim palce:)
    publikované: 17.07.2007 21:08:37 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. no...
    ked citam taketo clanky tak sa vo mne prebudza moj pomahaci pud ;) je to krute ked sa zivot takto s niekym zahra... poznam to dost dobre prezil som zatial asi najtazsi rok v mojom zivote ale stastny som stale.. vlastne vdacny.. a z toho som aj stastny:) a co sa ti inak stalo? tak zle? ja ti rad pomozem ale zavisi z ktoreho mesta si.. a mozno aj po nete by sa to dalo nejak zrelaizovat.:) good luck.. vazne drzim palec.. a skore vyliecenie:)
    publikované: 17.07.2007 21:16:23 | autor: lemon-ko (e-mail, web, autorizovaný)
  3. jejha
    dakujem......... no, povod toho vsetkeho neviem ani ja... ale urcite nie som jedina, ktora mava taketo stavy.......:P
    publikované: 18.07.2007 18:46:16 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. lemon-ko
    dakujem, rada prijmem Tvoju pomoc. mozeme skusit tu netovu, pretoze osobne to pojde velmi tazko:(. skus napisat na tweety99@centrum.sk .
    publikované: 18.07.2007 18:48:59 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ok
    mam teraz odst casu:)
    publikované: 18.07.2007 21:02:58 | autor: lemon-ko (e-mail, web, autorizovaný)
  6. hmmm....
    no aj mne sa to niekedy stane...ale nie je v tom sama...určite ma niekoho kto jej chce pomôcť,ale ona si ho nemusí hned všimnuť....
    publikované: 22.07.2007 10:54:57 | autor: Mary Blage (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. alebo
    si ho nechce vsimnut.
    publikované: 24.07.2007 21:02:48 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. pozname
    presne taketo obdobia ofsem boli:) jooj, jak vystizne napisane, totalne si sa trafila do citenia takeho raneneho cloviecika:) teraz vidim, ze naplno plati, nepis o tom, co nepoznas.. lebo inak by to asi nebolo take dobre:)
    a pevne verim, ze uz to mas za sebou:) usmev prosim!:)))
    publikované: 10.08.2008 21:08:09 | autor: Susi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014