Život študenta

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moji rodičia a ja

     ON - štyridsiatnik, ktorý bude mať vždy osemnásť. Veľké dieťa, v školských rokoch lajdák, športovo založený. Študuje, jeho snom je pracovať v rýchlej rote (Rýchla zdravotnícka pomoc).

     ONA - štyridsiatnička, citovo zrelá a vyrovnaná, večná študentka. Majú ju radi všetci, od rodiny až po pacientov. Snaží sa žiť normálnym životom pracujúcej viacnásobnej matky, ktorá študuje, no život je rýchly a ona niekedy nestíha.

     OBAJA - moji rodičia.

     JA - ich dcéra, ktorá sa snaží byť dokonalá, čo často nevychádza. Môže mi mamka do aleluja otĺkať o hlavu, že ma budú mať radi aj s trojkami na vysvedčení. Ja, perfekcionalistka a pedant si nedám povedať. Smola, už je to vo mne zabudované. Trojky neprichádzajú do úvahy a už aj pri dvojke mám niekedy zlý pocit.

     Chcem byť dokonalá. Prepáčte, chcela som. Ale zistila som, že sa to nedá. A preto som v piatok večer napísala obom rodičom rovnakú SMS. Ospravedlnila som sa mojim rodičom za svoje chyby, za trápenie, ktoré im spôsobujem. Za to, že nie som dokonalá. A nikdy nebudem, pretože aj keď sa tu hneď teraz postavím na hlavu, dokonalá nebudem. Odozvy na SMS ma veľmi potešili. Obaja sa zhodli v tom, že ma majú radi, aj keď nie som dokonalá. Aj keď mám pehy a o päť kíl viac ako spolužiačka.

     Odteraz sa budem snažiť, aby sme boli spolu viac, chodili na výlety a spolu robili veci a činnosti, ktoré nás bavia. Veď už o dva roky odídem (pravdepodobne) na internát a potom to už bude ťažšie.

    


Život náš študentský každodenný | stály odkaz

Komentáre

  1. ehm
    aj mne hrozi internat.. ale podstivo si vyberam vysky v okoli :D aaaale... rozumiem o com tocis... aj ked ma rodicia vytacaju stale ich strasne lubkam :)
    publikované: 06.05.2007 10:37:45 | autor: akynka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ehm poctivo :D
    publikované: 06.05.2007 10:38:01 | autor: akynka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)
    pekny clanok, otvoreny, ziadne keci. Ak sa ucis pre znamky...tvoja vec, ak sa ucis pre radost z poznania, to je uz ine vec. mas dobryx rodicov, vela stastia :)
    publikované: 06.05.2007 11:13:08 | autor: sova (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. sova, dakujem
    za tvoj nazor... a za pochvalu, odovzdam ju rodicom ;).
    no, kedysi som sa ucila pre znamky, no po tom, ako mi tak zdravo "ruplo v bedne" sa ucim pre seba... a mam z toho ovela vacsiu radost, ked mam pravdu povedat.
    publikované: 06.05.2007 12:38:29 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. veru
    mozes byt rada ze mas takych rodicov, niektori totiz naopak po detoch chcu aby boli dokonale a potom to je uz horsie.
    publikované: 06.05.2007 12:38:35 | autor: dreaming-one (e-mail, web, autorizovaný)
  6. môžem aj ja??
    ja som na tej "druhej strane"...ako rodič...tiež máme dcéru (podobná Tebe), chce za každú cenu dokázať nám a okoliu, že je naj....a taktiež si myslí, že sklamala, ak nie je dokonalá...Môžem?? Akékoľvek budete, vždy budete naše jediné dcéry, iná už nebude...ani sestra, ani brat ...vždy budete naša pýcha, pretože byť "Vašou" matkou je tá najkrajšia odmena od Vás...a všetko čo dokážete a urobíte, robíte pre seba!!! My Vás budeme milovať aj v otrhaných šatách,aj s prepadákom, aj s nie nám sympatických Vašim priateľom...aj keď sa do toho nakecáme až- až... Pekný deň. Láska ide ruka v ruke s veľkým strachom o dieťa...
    publikované: 06.05.2007 14:20:28 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  7. na to som uz prisla
    a som rada, ze mam takych rodicov. ale dala som si zavazok, ze sa budem snazit robit im radost :P.
    publikované: 06.05.2007 19:00:46 | autor: tweety99 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. áno
    máš super rodičov,ktorý by ti zniesli aj modre z neba..a ver tomu,že rodičia nam chcu vždy len dobre a nikdy nám ublížit....
    publikované: 14.05.2007 13:02:20 | autor: Maťka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Malá oprava
    Síce lajdák,ale nie sprostý-ono to skôr vyplívalo z toho čo to sledovalo,ale to je dnes už jedno. A "rýchla rota" je už minulosťou.Skôr niečo kde sa láska rozdáva -ako napríklad Hospic.
    publikované: 14.05.2007 21:45:55 | autor: tatko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014